1. Učíme sa vážiť si každé jedlo, správame sa k jedlu s úctou, pýtame si len vždy len toľko, koľko zjeme a naučíme sa za jedlo nahlas poďakovať.
  2. Vieme, ako sa správať v reštaurácii, objednať si jedlo a správne ho konzumovať. Vieme, aký je celkový bontón pri konzumácii jedla a pri obsluhovaní.
  3. Ochutnali sme jedlá typické pre 5 kontinentov sveta, podľa vlastného výberu (návšteva reštaurácie, vlastná príprava…).
  4. Vyskúšali sme rôzne spôsoby konzumácie jedla – paličky, príbor, ruky. Spôsob jedenia musí súvisieť s kultúrou danej krajiny, odkiaľ jedlo pochádza.
  5. Zistili sme krajinu pôvodu aspoň 10 plodín (kukurica, zemiaky, kakao…).
  6. Vyhotovili sme si mapu korenín a spravili sme si čuchové pexeso.
  7. Spoznali sme cestu surovín, ktoré konzumujeme, akú vzdialenosť prešli, kto ich vyrobil, akú mali cenu.
  8. Urobili sme rozhovor s miestnym šéfkuchárom (školské zariadenie, reštaurácia) alebo s čašníkom o jeho činnosti a o spôsoboch prípravy jedla/stolovania.
skauting-program-odborka-vlcata-52

Aktuálne najčítanejšie

Jarné vydanie skautských časopisov je na ceste k vám!

Dni sú čoraz dlhšie, vzduch je teplejší a na konároch vidno čerstvé zelené lístočky – jar prišla a s ňou aj prvé vydanie skautských...

Potvrdenia na poukázanie 3% z dane za rok 2023

Aj tento rok je tu možnosť pre dobrovoľníkov, ktorí v roku 2023 odpracovali aspoň 40 dobrovoľníckych hodín darovať nie 2, ale hneď 3% z...

Dôležité administratívne dátumy a online kalendár

Aj v tomto kalendárnom roku nás čakajú v rámci administratívy dôležité termíny, na ktoré treba myslieť.31. január – zaslanie registračného hárku zboru +...