London Escorts sunderland escorts
  1. Učíme sa vážiť si každé jedlo, správame sa k jedlu s úctou, pýtame si len vždy len toľko, koľko zjeme a naučíme sa za jedlo nahlas poďakovať.
  2. Vieme, ako sa správať v reštaurácii, objednať si jedlo a správne ho konzumovať. Vieme, aký je celkový bontón pri konzumácii jedla a pri obsluhovaní.
  3. Ochutnali sme jedlá typické pre 5 kontinentov sveta, podľa vlastného výberu (návšteva reštaurácie, vlastná príprava…).
  4. Vyskúšali sme rôzne spôsoby konzumácie jedla – paličky, príbor, ruky. Spôsob jedenia musí súvisieť s kultúrou danej krajiny, odkiaľ jedlo pochádza.
  5. Zistili sme krajinu pôvodu aspoň 10 plodín (kukurica, zemiaky, kakao…).
  6. Vyhotovili sme si mapu korenín a spravili sme si čuchové pexeso.
  7. Spoznali sme cestu surovín, ktoré konzumujeme, akú vzdialenosť prešli, kto ich vyrobil, akú mali cenu.
  8. Urobili sme rozhovor s miestnym šéfkuchárom (školské zariadenie, reštaurácia) alebo s čašníkom o jeho činnosti a o spôsoboch prípravy jedla/stolovania.
skauting-program-odborka-vlcata-52

Aktuálne najčítanejšie

FOSE – financie na skautské projekty

Niektorí o FOSE počuli, iní pri tejto skratke rozpačito krčia plecami. Dámy a páni, predstavujeme vám príležitosť, ktorá uľaví nejednému skautskému vodcovi. Aj takému,...

Splňte si príležitostnú výzvu a modul!

Pandemická situácia na Slovensku nás opäť podnecuje venovať sa aj skautskej činnosti v obmedzenom režime, a preto dávame opäť do pozornosti možnosť plniť si príležitostné programové...

Ak chceš byť tvorcom zmeny, rozhliadni sa okolo seba

Dnes sme sa rozprávali s Apelkou, civilným menom tiež Líviou o tom, ako so svojim domovským 70. zborom Bizón víťazí! rozbiehala projekt pomoci Imobiliu – vznikajúcemu...