Kávičkár

Červený stupeň

  1. Rozoznávam základné druhy káv a viem ich rozlíšiť nielen zrakom, ale aj chuťou.
  2. Poznám „život“ kávového zrna od zberu kávových bôbov až po prípravu kávy.
  3. Poznám viacero spôsobov prípravy kávy a viem k nim vybrať vhodný typ a spôsob úpravy kávy. Rôzne pripravenú kávu viem vhodne servírovať.
  4. Zaujímam sa o pôvod kávy – historicky aj geograficky.
  5. Zorganizoval som (pre oddiel, patrolu) „posedenie pri káve“ spojené s výkladom a s degustáciou rôznych druhov káv pripravených rôznymi spôsobmi.
  6. Poznám vplyv kávy na ľudský organizmus a to ako jej pozitíva, tak aj negatíva.
  7. Staral som sa o správnu prípravu kávy a všetko, čo je s tým spojené pre skupinu (5 a viac ľudí) na viacdňovom podujatí (minimálne 3 dni).
  8. Aktívne šírim osvetu, že „espresso je len jedno“. Túto skutočnosť som ozrejmil minimálne trom ľuďom, ktorí to nevedeli (barista v kaviarni sa ráta za dvoch).
skauting-program-odborka-skauti-c-23

Aktuálne najčítanejšie

Deň Zeme: Zaujímavé fakty, o ktorých ste možno nevedeli

Každý rok 22. apríla ľudia na celom svete oslavujú Deň Zeme. Je to špeciálny deň, kedy prejavujeme uznanie našej planéte a podnikáme kroky na...

Deň svätého Juraja, patróna skautov, oslávime už deviatykrát

O týždeň nás čaká už deviaty ročník Dňa so skautskou šatkou. Pri rannom zakladaní skautskej šatky na krk si spomenieme na nášho patróna, svätého Juraja....

Svätý Juraj: 24. apríl v skautskej komunite

Každoročne množstvo skautov z rôznych kútov sveta oslavuje 24. apríl ako sviatok svojho patróna - svätého Juraja. Aj keď legendy a príbehy z jeho...