Kávičkár
Červený stupeň
- Rozoznávam základné druhy káv a viem ich rozlíšiť nielen zrakom, ale aj chuťou.
- Poznám „život“ kávového zrna od zberu kávových bôbov až po prípravu kávy.
- Poznám viacero spôsobov prípravy kávy a viem k nim vybrať vhodný typ a spôsob úpravy kávy. Rôzne pripravenú kávu viem vhodne servírovať.
- Zaujímam sa o pôvod kávy – historicky aj geograficky.
- Zorganizoval som (pre oddiel, patrolu) „posedenie pri káve“ spojené s výkladom a s degustáciou rôznych druhov káv pripravených rôznymi spôsobmi.
- Poznám vplyv kávy na ľudský organizmus a to ako jej pozitíva, tak aj negatíva.
- Staral som sa o správnu prípravu kávy a všetko, čo je s tým spojené pre skupinu (5 a viac ľudí) na viacdňovom podujatí (minimálne 3 dni).
- Aktívne šírim osvetu, že „espresso je len jedno“. Túto skutočnosť som ozrejmil minimálne trom ľuďom, ktorí to nevedeli (barista v kaviarni sa ráta za dvoch).