Kávičkár

Červený stupeň

  1. Rozoznávam základné druhy káv a viem ich rozlíšiť nielen zrakom, ale aj chuťou.
  2. Poznám „život“ kávového zrna od zberu kávových bôbov až po prípravu kávy.
  3. Poznám viacero spôsobov prípravy kávy a viem k nim vybrať vhodný typ a spôsob úpravy kávy. Rôzne pripravenú kávu viem vhodne servírovať.
  4. Zaujímam sa o pôvod kávy – historicky aj geograficky.
  5. Zorganizoval som (pre oddiel, patrolu) „posedenie pri káve“ spojené s výkladom a s degustáciou rôznych druhov káv pripravených rôznymi spôsobmi.
  6. Poznám vplyv kávy na ľudský organizmus a to ako jej pozitíva, tak aj negatíva.
  7. Staral som sa o správnu prípravu kávy a všetko, čo je s tým spojené pre skupinu (5 a viac ľudí) na viacdňovom podujatí (minimálne 3 dni).
  8. Aktívne šírim osvetu, že „espresso je len jedno“. Túto skutočnosť som ozrejmil minimálne trom ľuďom, ktorí to nevedeli (barista v kaviarni sa ráta za dvoch).
skauting-program-odborka-skauti-c-23

Aktuálne najčítanejšie

Betlehemské svetlo je už na Slovensku. Skauti ho priniesli Poliakom a Ukrajincom ako...

BRATISLAVA – 16. decembra 2024. Slovenskí skauti v sobotu, 14. decembra, vo večerných hodinách priviezli na Slovensko Betlehemské svetlo, ktoré prevzali od rakúskych skautov...

Ak chceš byť tvorcom zmeny, rozhliadni sa okolo seba

Dnes sme sa rozprávali s Apelkou, civilným menom tiež Líviou o tom, ako so svojim domovským 70. zborom Bizón víťazí! rozbiehala projekt pomoci Imobiliu – vznikajúcemu...
Bezpečné udržiavanie Betlehemského svetla prinesie bezstarostné a pokojné Vianoce. Foto: Marián Suvák

Sedem tipov na bezpečné udržiavanie Betlehemského svetla

Ani v predvianočnom období netreba zabúdať, že Betlehemské svetlo je oheň, ktorý nám pri neopatrnej manipulácii môže popri radosti priniesť aj nejaké to nešťastie....