Kávičkár

Červený stupeň

  1. Rozoznávam základné druhy káv a viem ich rozlíšiť nielen zrakom, ale aj chuťou.
  2. Poznám „život“ kávového zrna od zberu kávových bôbov až po prípravu kávy.
  3. Poznám viacero spôsobov prípravy kávy a viem k nim vybrať vhodný typ a spôsob úpravy kávy. Rôzne pripravenú kávu viem vhodne servírovať.
  4. Zaujímam sa o pôvod kávy – historicky aj geograficky.
  5. Zorganizoval som (pre oddiel, patrolu) „posedenie pri káve“ spojené s výkladom a s degustáciou rôznych druhov káv pripravených rôznymi spôsobmi.
  6. Poznám vplyv kávy na ľudský organizmus a to ako jej pozitíva, tak aj negatíva.
  7. Staral som sa o správnu prípravu kávy a všetko, čo je s tým spojené pre skupinu (5 a viac ľudí) na viacdňovom podujatí (minimálne 3 dni).
  8. Aktívne šírim osvetu, že „espresso je len jedno“. Túto skutočnosť som ozrejmil minimálne trom ľuďom, ktorí to nevedeli (barista v kaviarni sa ráta za dvoch).
skauting-program-odborka-skauti-c-23

Aktuálne najčítanejšie

Hrdinovia vojny – Päť príbehov odvahy a statočnosti

Projekt s názvom "Hrdinovia vojny" je jedinečnou spoluprácou českých, poľských a slovenských skautov, ktorí sa rozhodli zachytiť a pripomenúť osudy skautov, ktorí sa v...

Výkonný riaditeľ / Výkonná riaditeľka (CEO) Slovenského skautingu

Miesto: Bratislava (onsite) Typ úväzku: Full-time Benefity: 5 dní dovolenky navyše na dobrovoľnícke aktivity, flexibilný pracovný čas, služobný mobil a počítač Nástupný plat: 1700€ brutto, po skončení...
Vyhlásenie Náčelníctva Slovenského skautingu k aktuálnej spoločenskej situácii

Vyhlásenie Náčelníctva Slovenského skautingu k aktuálnej spoločenskej situácii

Milé skautky a skauti, drahí priatelia, sloboda a s ňou spojená zodpovednosť i vzájomný rešpekt je jednou z kľúčových hodnôt, ktoré ako skauti a...