Víťazkami Družiny roka 2017 sú Svetlušky z Popradu

1750

Máme za sebou fascinujúce finále už 9. ročníka celoslovenskej medzidružinovej súťaže s názvom Družina roka. Počas finálového víkendu sa v okolí Hornej Súče stretlo šesť dievčenský skautských družín, aby sme sa v nedeľu predpoludním dozvedeli meno družiny, ktorá prevezme víťaznú štafetu od Divožienok, ktoré vyhrali minulý rok.

Cesta do finále nebola jednoduchá. Na zhruba 50 družín, ktoré sa do súťaže zapojili, čakali tri online kolá, kde bola vždy pre súťažiacich pripravená sada 20 náročných úloh. Tie sa ich snažili preveriť po všetkých stránkach a šestica, ktorá si s nimi poradila najlepšie, sa nakoniec stretla počas víkendu 28. až 30. mája v živom finále.

Pozrite si prvé fotografie finalistov z tohto jedinečného víkendu.

Finálová zostava 9. ročníka Družiny roka. Do Hornej Súče postúpilo 6 dievčenských družín.

Zebry zo 70. zboru z Bratislavy.

Družina BéVéPé z 37. zboru z Martina a úctihodné 5. miesto

Kosatky z 80. zboru z Piešťan obsadili po finálovom víkende konečné 4. miesto.

Na treťom mieste sa umiestnili Drozdajky zo 45. zboru z Veľkého Zálužia, ktoré skautujú v Banskej Štiavnici.

L ako… Leopardy z 99. zboru zo Žiliny. Z tohto zboru boli Ovečky – víťazky v roku 2014. Leopardy obsadili krásnu druhú priečku

Družina roka prináša aj priateľstvá, ako medzi Svetluškami a Leopardmi.

Silné priateľstvá 😉

Tramtarará. Toto sú Svetlušky zo 78. zboru Tatranskí orli z Popradu – víťazky celoslovenskej medzidružinovej súťaže Družina roka 2017.

Netreba zabúdať ani na Staff team, ktorý za celou Družinou roka stál, strávil množstvo času prípravami, organizáciou, vymýšľaním, ešte raz prípravami, nekonečným vyhodnocovaním online kôl, a vlastne, za tým celým, aby sa Družina roka 2017 uskutočnila a bola takou nezabudnuteľnou akciou akou bola.

Čisto dievčenské finále si žiada aj špeciálnu edíciu tričiek v ružovej farbe sorbet.

Rozhovor so Svetluškami.