Podaj pomocnú ruku a nájdi si nových priateľov – Buddy program

1177

Nový Buddy program – Stand by me vytvorený Medzinárodnou cenou vojvodu z Edinburghu pomáha mladým ľuďom začleniť sa do pre nich neznámej spoločnosti, nájsť si nových kamarátov a spoznať kultúru, okolie, ale aj skauting. Prostredníctvom pravidelných stretnutí s mladými ľuďmi z Ukrajiny tak môže každý z nás pomáhať slabším, rozširovať si obzory a rozvíjať pri tom aj samého seba.

Čo je Buddy program?

Buddy program – Stand By Me je program, ktorý vytvorila Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu – DofE. Ide o program, ktorý prepája mladých ľudí z Ukrajiny s ich rovesníkmi zo Slovenska. 

Buddy program je určený pre všetkých skautov ale aj neskautov, ktorí sú ochotní venovať svoj voľný čas druhým a tak sa niečo nové naučiť, poznať a posilniť svoj sebarozvoj.

Ako to funguje?

Slovenský buddy vytvorí dvojicu s buddym z Ukrajiny. Dvojica je vytvorená na základe záujmov, veku, jazykových zručností a pod. Táto buddy dvojica sa počas 3 mesiacov stretáva minimálne na 1 hodinu týždenne (prípadne 2 hodiny za 2 týždne – záleží na dohode) a  spoločne pracujú na miniprojekte, ktorý si spoločne vymyslia. Môžu sa napr. stretávať aj na skautských družinovkách, chodiť na výlety, za kultúrou, do prírody, učiť sa variť a pod. 

Je to krásna myšlienka, ako pomôcť mladým ľuďom z Ukrajiny spoznať našu krajinu, kultúru, ale aj skauting. 🙂

Ak váhaš, či sa zapojiť, lebo je to na teba veľa, neboj sa. Ako dvojica dostanete prideleného mentora v programe, ktorý vám pomôže nastaviť si ciele a program na 3 mesiace a tiež s ním budete komunikovať o všetkých radostiach aj strastiach.

Pre koho je Buddy program určený?

Buddy program je určený pre všetkých skautov, ale aj neskautov, ktorí sú ochotní venovať svoj voľný čas druhým a tak spoznať nových ľudí, niečo nové sa naučiť a posilniť svoj sebarozvoj.

Do programu sa môžeš prihlásiť ako:

  • Buddy – kamarát (15 – 21 rokov),
  • mentor (od 22 rokov).

Ako sa prihlásiť?

Ak ťa zaujal tento program, môžeš vyplniť formulár a my ťa budeme kontaktovať ohľadom bližších informácií, príp. ti iba odpovieme na všetky otázky, ktoré máš.

Prosím formulár vypíš do 10. 09. 2023 nakoľko by sme Buddy program chceli spustiť v mesiaci október.

Viac informácií o tom, ako program funguje, nájdeš na  https://www.dofe.sk/stand-by-me. V prípade akýchkoľvek otázok neváhaj napísať mail na sluzba@skauting.sk.

Plagát si môžete stiahnuť tu.