1. Učíme sa vážiť si každé jedlo, správame sa k jedlu s úctou, pýtame si len vždy len toľko, koľko zjeme a naučíme sa za jedlo nahlas poďakovať.
  2. Vieme, ako sa správať v reštaurácii, objednať si jedlo a správne ho konzumovať. Vieme, aký je celkový bontón pri konzumácii jedla a pri obsluhovaní.
  3. Ochutnali sme jedlá typické pre 5 kontinentov sveta, podľa vlastného výberu (návšteva reštaurácie, vlastná príprava…).
  4. Vyskúšali sme rôzne spôsoby konzumácie jedla – paličky, príbor, ruky. Spôsob jedenia musí súvisieť s kultúrou danej krajiny, odkiaľ jedlo pochádza.
  5. Zistili sme krajinu pôvodu aspoň 10 plodín (kukurica, zemiaky, kakao…).
  6. Vyhotovili sme si mapu korenín a spravili sme si čuchové pexeso.
  7. Spoznali sme cestu surovín, ktoré konzumujeme, akú vzdialenosť prešli, kto ich vyrobil, akú mali cenu.
  8. Urobili sme rozhovor s miestnym šéfkuchárom (školské zariadenie, reštaurácia) alebo s čašníkom o jeho činnosti a o spôsoboch prípravy jedla/stolovania.
skauting-program-odborka-vlcata-52

Aktuálne najčítanejšie

10 dôvodov prečo dať dieťa na skauting

Skauting je skvelou príležitosťou nielen pre deti. Poskytuje množstvo šancí na rozvíjanie a objavovanie praktických zručností. Ak uvažujete, kam dať svoje dieťa, aby trávilo čas...

Deň Zeme: Zaujímavé fakty, o ktorých ste možno nevedeli

Každý rok 22. apríla ľudia na celom svete oslavujú Deň Zeme. Je to špeciálny deň, kedy prejavujeme uznanie našej planéte a podnikáme kroky na...

Zamestnajte skauta/skautku a objavte skrytý potenciál

Dobrovoľná a nezištná práca sa okrem iných výhod stáva aj neoddeliteľnou súčasťou žiadateľov o štúdium na prestížnych univerzitách či o vstup do zamestnania. Personalisti z týchto dôvodov vyzdvihujú...