Čajíčkar
Červený stupeň
- Rozoznávam rozdiely medzi základnými druhmi čajov (zelený, čierny, biely, pu-erh, oolong…) a poznám ich účinky na organizmus, spôsob pestovania a zberu.
- Ovládam špecifiká prípravy jednotlivých druhov čajov (čas lúhovania, teplota vody, spôsob prípravy…).
- Pre družinu/roverskú patrolu/skupinu známych som zorganizoval čajové posedenie spojené s degustáciou a výkladom o pôvode a význame čaju.
- Preukázal som svoje znalosti z oblasti histórie čaju vo východnej kultúre a tiež histórie čaju v Európe a Amerike. Vítaná je stručná prezentácia o histórii Britskej Východoindickej obchodnej spoločnosti.
- Pripravil som si prezentáciu o svojom obľúbenom druhu čaju, ideálne stanovisko pre jeho pestovanie, oblasti známe jeho pestovaním a varianty prípravy čaju.
- Ovládam zásady prvej pomoci pri popáleninách prvého a druhého stupňa (hlavne na jazyku).
- Navštívil som aspoň 6 čajovní v rôznych mestách.
- Predviedol som aspoň jeden ázijsky čajový rituál a poznám jeho históriu (čínsky, japonský, kórejský,…).
- Poznám aspoň 10 nečajov (maté, bylinkové zmesi, masala…).
- Na roverskej akcii som pripravil večerné posedenie s degustáciou rôznych druhov čaju.