Prinášame jesenné vydanie skautských časopisov!

688

Doplňte si inšpiráciu pre skautskú činnosť k začiatku roka z jesenného vydania skautských časopisov. Odhaľte skvelé tipy na program v družine či oddiele, zažite medzinárodnú dimenziu skautingu v podobe reportáží zo svetového jamboree a znovuobjavte skautské hodnoty, ktoré nás formujú k lepšiemu.

Nahliadnite do obsahu jesenných čísel

Džungľa

Pestrofarebné jesenné číslo Džungle prináša nové informácie zo sveta vĺčat a včielok. Predstavíme praktické skautské polotričko ako alternatívu k skautskej košeli, a to hneď v štyroch rôznych farbách. Možno sa vám stáva, že často zabúdate na drobnosti. V rubrike „Buď pripravený“ vysvetlíme, ako tomu predchádzať, a pridáme aj pár užitočných tipov. Ak ste práve začali chodiť na skauting a zoznamujete sa s novými kamarátmi v družine, určite vám príde vhod článok o skautskej družinovke. Poodhalíme, na čo všetko sa môžete na skaute tešiť. Priblížime aj rovnošatu skautov zo severského Nórska a v praktickom návode ukážeme, ako vyrobiť rodostrom svojej rodiny. Počuli ste už o nášivke Ľaliový kríž? Preskúmajte podmienky na jej získanie v článku o skautskom programe. Ako odmena na vás čaká recept na chlebíky s lahodným jogurtovým krémom.

Skaut

Čitatelia Skauta si túto jeseň v poštových schránkach nájdu špeciálne, extra rozšírené, číslo skautského časopisu. Téma bohatých 52 strán sa odvíja od družiny a (nielen) jej motivácie. Programovo ladené články vás navnadia a inšpirujú do nového skautského roka. Jesenný Skaut rovnako žije dobrodružstvom! Okrem dobrodružstva mieru prežijete, spoločne s víťazmi, Družinu roka a veľkú medzinárodnú horúčku – rozsiahlu reportáž účastníkov zo svetového jamboree. Do zahraničia sa pozriete aj prostredníctvom Intercampu. Na váhe atraktívnosti a možností si odvážite nadchádzajúce letné CEJ a Roverway. Rubrika Buď pripravený vás praktickým spôsobom pripraví na tvorbu družinovej nástenky. Marcus vám vysvetlí, prečo a ako viesť vzťahom. Inšpiratívny rozhovor Skautovi poskytla Veronika Tóthová, skautka z IPčka. Nechýba 21 vecí, poviedka či recept. Novinkou sú tipy na čítanie od vydavateľstva Artforum a spletité šifry!

Médium

Začiatkom skautského roka určite mnohí plánujeme, čo vylepšiť alebo zmeniť v našich zboroch či oddieloch. Médium síce nemá odpoveď na všetko, ale teraz v ňom nájdete niekoľko článkov o hodnote, ktorú v sebe skauting skrýva. Spoločne tak môžete odkrývať naše vnútorné bohatstvo a premýšľať, ako ho správne odovzdávať ďalej. Skautský inštitút do jesenného čásla prináša námety na podnetné rozhovory ku voľbám, ktoré môžete využiť v oddiele či patrole. Niekoľko strán sme venovali jamboree a spolu s nami sa môžete pozrieť, čo robia na jamboree dospelí skauti a prečo sú dôležití. Tiež vám prinášame zaujímavé rozhovory a report spoza našej východnej hranice, kde pomáhajú aj ruky slovenských skautov. 

Pošli spätnú väzbu na aktuálne jesenné čísla!

Chceme sa stále zlepšovať a pripravovať pútavé skautské časopisy s obsahom písaným na mieru pre čitateľov. Pridali sme možnosť pravidelnej spätnej väzby na aktuálne číslo časopisu. Naskenujte QR kód, vyplňte (naozaj) krátky formulár a pripojte svoj názor, postreh alebo tip na zlepšenie.

Neprišiel ti časopis? Daj nám to vedieť!

Je veľa možností, kde mohla nastať chyba, ale môžeme ju vyriešiť iba vtedy, keď nám o nej dáš vedieť. Preto ťa chceme poprosiť, ak vieš o niekom vo svojej družine, oddiele či zbore, komu  neprišlo aktuálne či niektoré z predchádzajúcich čísel, daj mu vedieť nech sa nám ozve na emailovú adresu ustredie@skauting.sk. Ak si radca alebo vodca, ozvať sa nám môžeš priamo ty. Ďakujeme.

Ako je to s časopismi v rámci registrácie

V súčasnosti platí pravidlo, že časopisy posielame všetkým členom Slovenského skautingu (SLSK), ktorí sú v príslušnom roku zaregistrovaní. To znamená, že odo dňa prijatia registrácie na Ústredie a prijatia platby, má každý člen Slovenského skautingu nárok na jeden časopis podľa svojho výberu – v rámci registrácie a automaticky.

Viac o zasielaní časopisov a predplatnom.