Kávičkár

Červený stupeň

  1. Rozoznávam základné druhy káv a viem ich rozlíšiť nielen zrakom, ale aj chuťou.
  2. Poznám „život“ kávového zrna od zberu kávových bôbov až po prípravu kávy.
  3. Poznám viacero spôsobov prípravy kávy a viem k nim vybrať vhodný typ a spôsob úpravy kávy. Rôzne pripravenú kávu viem vhodne servírovať.
  4. Zaujímam sa o pôvod kávy – historicky aj geograficky.
  5. Zorganizoval som (pre oddiel, patrolu) „posedenie pri káve“ spojenú s degustáciou rôznych druhov káv pripravených rôznymi spôsobmi spojené s výkladom.
  6. Poznám vplyv kávy na ľudský organizmus a to ako jej pozitíva, tak aj negatíva.
  7. Staral som sa o správnu prípravu kávy a všetko čo je s tým spojené pre skupinu (5 a viac ľudí) na viacdňovom podujatí (minimálne 3 dni).
  8. Aktívne šírim osvetu, že „espresso, je len jedno“. Túto skutočnosť som ozrejmil minimálne trom ľuďom, ktorí to nevedeli. (barista v kaviarni sa ráta za dvoch)

Kalendár akcií

nov03
Indulona 14
Trenčín
nov10
Kľúčová dierka
Zvolenská Slatina

Anketa


Spolu hlasov:

Zdieľanie