Čajíčkár

Červený stupeň

  1. Rozoznávam rozdiely medzi základnými druhmi čajov (zelený, čierny, biely, pu-erh, oolong,..) a poznám ich účinky na organizmus, spôsob pestovania a zberu.
  2. Ovládam špecifiká prípravy jednotlivých druhov čajov. (čas lúhovania, teplota vody, spôsob prípravy,...)
  3. Pre družinu / roverskú patrolu / skupinu známych zorganizujem čajové posedenie spojené s degustáciou a výkladom o pôvode a význame čaju.
  4. Preukážem svoje znalosti z oblasti histórie čaju vo východnej kultúre a tiež histórie čaju v Európe a Amerike. Vítaná je stručná prezentácia o histórii Britskej Východoindickej obchodnej spoločnosti.
  5. Pripravím si prezentáciu o svojom obľúbenom druhu čaju, ideálne stanovisko pre jeho pestovanie, oblasti známe jeho pestovaním a varianty prípravy čaju.
  6. Ovládam zásady prvej pomoci pri popáleninách prvého a druhého stupňa (hlavne na jazyku)
  7. Navštívil som aspoň 6 čajovní v rôznych mestách
  8. Predvediem aspoň jeden ázijsky čajový rituál a poznám jeho históriu(čínsky, japonský, kórejský,...)
  9. Poznám aspoň 10 nečajov (maté, bylinkové zmesi, masala,....)

10.  Na roverskej akcii som pripravil/a večerné posedenie s degustáciou rôznych druhov čaju.

Kalendár akcií

nov03
Indulona 14
Trenčín
nov10
Kľúčová dierka
Zvolenská Slatina

Anketa


Spolu hlasov:

Zdieľanie